Rólunk

A társaság 105 hektáros induló területe az évek során – többszöri változtatásokat követően – közel 10 000 hektárra növekedett. Az Állampusztai Célgazdaság 1973-ban vette át a Solti Állami Gazdaságot teljes területével és tevékenységével.

Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. 1994-ben egyszemélyes korlátolt felelősségű társasággá alakult. Tulajdonosa a Magyar Állam.

Jelenleg közel 5000 hektáron termesztünk szántóföldi növényeket. Fő terményeink a gabona mellett az olajos növények, valamint a bio körülmények között előállított termékek.

A növénytermesztés mellett cégünk másik fő tevékenységi köre az állattenyésztés. Hozzávetőlegesen évi 180 ezer csirkét hizlalunk és dolgozunk fel saját vágóhídunkon. Törzstenyészetnek minősül a Nóniusz ló ágazatunk jelenleg 60 jószággal, mangalica tenyészetünk 200 kocával, valamint a 2000 darabos merinó juhállományunk.

Célunk termékeink minőségének folyamatos javítása, így a termelési technológia fejlesztése mellett folyamatosan figyelemmel kísérjük a piaci igényeket és annak megfelelően a termelésbe bevonható új fajtákat.

A solti kerületben tésztaüzemet működtetünk, ahol elsősorban köret és levestészta termékekkel a hazai bv. intézetek belső ellátásához járulunk hozzá.

A társaság jövőképe, stratégiája és célja

Célunk, hogy folyamatos működés mellett évről-évre növeljük pozitív gazdasági eredményünket a fenntartható fejlődés elveinek figyelembe vételével.

Ezt a helyi erőforrások hasznosításával, környezetkímélő technológiák bevezetésével, mennyiségben növekvő, minőségben értékesebb mezőgazdasági terméket előállításával érhetjük el. Agrár-környezetgazdálkodási projektben résztvevő cégként kiemelten fontos számunkra, hogy a termelés fejlesztésével és a vidék alakításával egy jobb, élhetőbb környezet létrehozásához járuljunk hozzá.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!