NÉGYES BÁRÁNYIKREK

NÉGYES BÁRÁNYIKREK

Az Állampusztai Kft. Fűzhalmi juhászatában több mint ezer magyar merinó anyajuh biztosítja a kiváló minőségű, exportra is szállítható bárányokat. A jó, iker ellésre is hajlamos anyai és kos vonalak segítették, hogy négyes ikrek születtek az állományban. A juh alapvetően egyet ellő állat, de a  magyar merinó  fajtára jellemző, hogy minden harmadik ellésből iker bárányok születnek. Ritkán előfordul a hármas iker bárány születése, de a négyes ikerellés kivételesnek mondható. A 2022. január 31-én  született ikerbárányok a jó állategészségügyi feltételeknek, valamint gondozóik kiváló munkájának, törődésének eredményeként életben maradtak.

Az újszülöttek megszületésük után már egy órával föcstejet vettek fel, ami olyan létfontosságú tápanyagokat, immunanyagokat tartalmaz, amelyek az életük első hetében rendkívül fontosak, segíti őket, hogy sikerrel vegyék az első akadályokat.

 

 


 

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!